U saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske, na velikom bazenu Sportskog centra „Vračar”, Vaterpolo klub „Vračar” organizuje humanitarnu akciju „Moji drugari sa bazena”. Zahvaljujući podršci direktora GCSR Beograd Vladimira Ilića i direktora CZODO iz Zvečanske Zorana Milačića, VK „Vračar” na inicijativu člana Upravnog odbora kluba Andrije Simovića, predsednika kluba Miodraga Vukića i generalnog sekretara kluba Ljube Markovića, a uz podršku trenera i svih članova kluba, realizuje ovaj program za štićenike doma iz Zvečanske.

Vladimir Ilić je naglasio da je osnovni cilj programa da se besplatnom školom plivanja i vaterpola deci bez roditeljskog staranja omogući da fizička aktivnost postane obaveza i životni stil.

– Ovom akcijom dajemo šansu deci bez roditeljskog staranja da se bave sportom kao što to mogu deca koja rastu u svojim porodicama. Program inkluzije, osim rekreacije i zdravog razvoja mladih upražnjavanjem sportskih aktivnosti, nudi šansu domskoj deci koja su talentovana za plivanje i vaterpolo da nastave napredovanje i ravnopravno učešće u okviru takmičarskih ženskih i muških selekcija VK „Vračar” – istakao je Ilić.

Rekreativni program i obuka sastoji se od usavršavanja svih stilova plivanja, a sa decom rade naši iskusni licencirani treneri za korektivno plivanje i vaterpolo prema posebnom planu i programu koji je pripremljen i relizuje se u saradnji sa vaspitačima iz Zvečanske.

Predsednik VK „Vračar” Miodrag Vukić izjavio je da je akcija sa decom iz Zvečenske pokrenuta letos u okviru reorganizacije rada kluba uz definisanje novih programskih ciljeva i planova rada. Uključivanjem novih ljudi u rad kluba, od izbora i imenovanja generalnog sekretara, članova upravnog, izvršnog i nadzornog odbora, uz adekvatno angažovanje trenera, VK „Vračar” dobija sve veću podršku za svoj rad i ideje.

U okviru humanitarnih aktivnosti VK „Vračar” je za neplivače u toku zimskog raspusta pripremio poseban besplatni program na malom bazenu kojim se nudi mogućnost da deca dobiju višestruku zdravstvenu i sportsku korist kroz zabavu i druženje sa trenerima i igračima.

(Izvor http://beograd.rs)