Selektor Dejan Savić

Selektor Dejan Savić

Srpska reprezentacija sutra u 14.30 startuje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti na kojem brani zlatnu medalju iz Ajndhovena. Prvi rival biće reprezentacija Francuske, po rejtingu sigurno najslabiji protivnik ali i sastav koji je nedavno u Portugaleteu iznenadio Špance i pobedio 10:9 i od Grka izgubio fudbalskim rezultaom 3:2. Na tom takmičenju je Bodegas bio najbolji strelac turnira.

– Favorit je poznat, mi se pitamo. Ipak u ovom susretu mi je od rezultata u čiji ishod ne sumnjam daleko važnije kako ćemo pristupiti utakmici. Osetićemo atmosferu takmičenja. u Budimpešti je uvek lepo da se igra a za bazen „Alfred Hajoš“me vežu najlepše uspomene – rekao je selektor Dejan Savić.

Selektor je dodao da će protiv Nemaca dan kasnije biti drugačije:

– Oni se uvek naoštre iz sve snage kada igraju protiv nas i tada umeju da budu nezgodni. Ali prvo da preskočimo Francuze.

Srbija punih pet godina nije igrala sa Francuzima. Od osamostaljenja četiri ubedljive pobede u četiri utakmice.

– Ne znamo baš mnogo o njima ali sigurno nisu takvog kvaliteta da mogu da nas ugroze. Ući ćemo ozbiljno u meč i jedva čekamo da sve počne – rekao je kapiten Živko Gocić.

Ekipi se danas prdružio novopečeni otac Duško Pijetlović. Čestitke naravno nisu izostale.

Savić je bio učesnik konferencije za medije kao predstavnik Srbije evropskog šampiona kojoj su prisustvovali još Ivica Tucak (Hrvatska olimpijski prvak) i Tibor Benedek (Madjarska svetski prvak). Podelio je niz iskrenih komplimenata zemlji domaćinu i konstatovao da pored sjajne organizacije očekuje niz utakmica koje će predstavljati pravi spektakl za gledaoce.

– Mi smo imali težak period u proteklih godinu i nešto više dana ali smo to sada prebrodili. Došli smo sa visokom ambicijama, svesni da to isto imaju upravo i moje kolege ovde prisutne ali i Crna Gora, Italija…Biće to veliko takmičenje na kojem očekujem da će moja ekipa biti medju osvajačima medalja.

Predstavnici LEN su istakli da je akreditovano preko 200 novinara i da će madjarska TV emitovati signal sa svih utakmica. Prenose će preuzimati 30 zemalja.

U delegaciji koja se obratila novinarima bio je Aleksandar Šoštar:

– Odlična organizacija, tako je uvek u Madjarskoj. Ovde se voli i ceni vaterpolo pa je sigurno da naredni dani u Madjarskoj biti u znaku ovog sporta.

Zaista sve deluje besprekorno. Madjari nisu štedeli ali se nisu ni rasipali. Baš kako treba i to je pravi model za takmičenje koje će u januaru 2016. biti organizovano u Beogradu.